Bättre och godare med tapas

När det är dags för utgång finns det inget bättre än att välja tapas. Tapas är maten för dig som inte vill bestämma dig i förväg för kött, fisk eller vego. Tapasbaren ger dig allt på en gång.

Tapas är maten som funnits i landet i många år men som vi aldrig tröttnar på. troligtvis beror det på att den är så varierad. Vad du än är sugen på kan du hitta det i menyn. Rätterna är lagom i storlek för att du ska kunna välja mer än en, dessutom.

Det roliga och goda med tapas är just variationen. Du behöver inte ångra dig för att du tog calamares de Andaluza och inte tacos de pollo. Du tar båda. Du som äter vegetariskt behöver inte heller hålla dig till restaurangens ynka enda rätt. Här finns det mycket att välja emellan.

Tapas för den spanska smaken

Nej, tapas smakar aldrig precis likadant som de gör i Spanien. Det är inte så det fungerar och det är inte heller något man behöver eftersträva. Tapas ska smaka tillräckligt spanskt för att du ska kunna dig mätt och nöjd här och nu. Men de ska också få dig att längta lite till det varma landet på Iberiska halvön…

Tapas serveras med valfri dryck men nog smakar det bäst med spanska råvaror även i drycken. Och efterrätten ska vara något litet sött. Får vi föreslå kockens avsmakningsmeny om ni är två eller flera? Hemfärden får ske rullandes men det är det värt.